У що вірили перші християни

У що вірять християни

В що вірять християни ? Сучасна трактовка на цю тему каже наступне  - Христия́нство — віровчення про єдиного всезнаючого, всюдисущого та вічного Бога, Творця неба і землі у 3-х його найважливіших проявах (іпостасях) — Господа Вседержителя (Бога-Отця), єдинородного несотворенного Сина — Господа Ісуса Христа (Бога-Сина, святу Істину, святе Боже Слово), та Бога-Духа Святого. 

Раніше писав у що вірили перші християни. Християни вірили в одного єврейського Бога, вірили що Ісус Христос це спаситель, вони вірили, що він завтра прийде на землю і буде царювати  над землею. Християни вірили, що живі люди вохристі фізично зміняться, а мертві люди воскреснуть і разом з Ісусом зустрінуться на небесах і будуть царями,   а от нечестиві люди загинуть і діла їхні згорять і тоді наступить Царство Бога на землі як на небі.

1 до Солунян 4:14-18

14 Коли бо ми віруємо, що Ісус був умер і воскрес, так і покійних через Ісуса приведе Бог із Ним. 15 Бо це ми вам кажемо словом Господнім, що ми, хто живе, хто полишений до приходу Господнього, ми не попередимо покійних. 16 Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, 17 потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом. 18 Отож, потішайте один одного цими словами!

Перші християни, мали віру і вони мали чітку місію, їхньою місією було спасіння людства. Пройшли роки і християни чекали Спасителя, а він не прийшов, а ці люди які були першими християнами, продали все своє майно, все що мали віддали в общину. Вони в принципі всі працювали на общину і були нею обдурені. Їхнім трудом і їхнім майном у ті часи користувалися інші люди.

Після перших християн, також було багато подібних ситуацій. Люди вірили, що скоро прийде Христос і теж продавали майно віддавали його церкві. Подібні ситуації відбувалися нещодавно і це ми бачили власними очима. 

піп їздить на чоловіку, святий отець батюшка  їде на людині

У кінці 19 століття, адвентисти вдяглися в біле вбрання і залізли на високу гору і деякий час там чекали приходу Ісуса Христа. Вони були переконанні і вірили, що Христос скоро прийде і їх з гори забере до себе, потім вони сказали, що їхній лідер аферист. Свідки Єгові теж виконували місію спасіння, вони в кінці 19 століття і початку 20 століття вірили, що Ісус прийде в 1914 році, в принципі там система така, що вони і сьогодні виконують місію спасіння, тому коли ви гуляєте в парку, вони до вас підходять і вам проповідують вість про Царство Бога, хочуть вас спасти. 

Обманутими людьми, також було Біле братство. Люди стверджували, що Марія Христос це живий Бог, вони були переконані втому, що кінець світу буде завтра. Люди вірили в Спасителя і все що мали віддавали церкві, як згодом виявилося, що це були аферисти. Чи потрібно так вірити ?  

Читати - Що означає служити вірити Богу в Біблії

Навіщо вірити в Бога 

Мені люди пишуть, потрібно вірити. Питання, в що вірити, як вірити і навіщо вірити. Вірити щоб бути лохом ?

Єдину релігію, яку я можу підтримати, так це ПЦУ, УГКЦ. Причина, чому я можу підтримати ці церкви, полягає втому, що ці церкви можна віднести до державних церков. Міфологія, релігія, традиція, для існування держави має значення. Це один із стовпів,  на якому тримається держава. Якщо в нас не буде своєї міфології, своєї релігії, своїх традицій, тоді в нас буде все чуже. Люди влаштовані так, що хочуть в щось вірити, хочуть вірити в краще, хочуть мати якусь надію.  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Олександр Демиденко автор пісні - Плаче захмарене небо