Протитанковий ракетний комплекс Джавелін

 Джавелін в Україні

Протитанковий ракетний комплекс Джавелін - Джавелін в Україні

Javelin прийнятий на озброєння армії США в 1996 році. Успішно використовувався в Іраку. Постачається на експорт у деякі країни світу.

Джавелін призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або безпілотників.

Javelin,  Джавелін протитанковий ракетний комплекс

Перший с ПТРК третього покоління, якому властивий принцип «вистрілив- забув»  оператор ракетного комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети, поки вона наближається до цілі.

Джавелін оснащений телевізором. та основним прицільним пристосуванням, яким користуються стрільці як вночі, так і вдень. Він дає можливість стрільцеві працювати за умов поганої видимості, туману, дощу, задимлення, або димової завіси. 

Читати - Україна вперше застосувала на Донбасі  безпілотник Байрактар 

Ракета комплексу «Javelin» має інфрачервону головку самонаведення , завдяки якій  в ньому реалізований принцип «вистрілив-забув».

Після пуску, ракета самостійно корегує траєкторію свого польоту. Ракета обладнана крилами, що розкриваються після вистрілу  за класичною аеродинамічною схемою. За вибором оператора, ракета здатна уражати ціль як в лобову частину цілі , так і згори . Характеристики  дозволяють ракеті уражати всі сучасні танки світу .

З 30 квітня 2018 року перші комплекти стали надходити до України і сьогодні продовжують надходити в нашу українську армію, від нашого союзника США. 

Відео до теми 

Джавелін відео 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Автор пісні Мій друже Ковалю і Поручик Галіцин