Україна вперше застосувала на Донбасі безпілотник Байрактар

Україна застосувала на Донбасі  Байрактар

Збройні сили України 26 жовтня 2021 року, повідомили про перше бойове застосування турецьких ударних дронів Bayraktar TB2 на Донбасі. Але перш ніж завдати удару по позиціях збройних формувань Росії в  ОРДЛО, українські збройні сили півроку використали безпілотники дрон  Bayraktar TB2 для розвідки та спостереження.

У соціальних мережах 26 жовтня 2021 року з'явилося відео, на якому видно, що боєприпас, випущений, як повідомляється, з Байрактару було  вражено артилерійську зброю ворога.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв очолює Об'єднані сили ЗСУ –  додає, "що з березня безпілотники показали свою ефективність для розвідки і давали практичні дані про противника": "Вони патрулюють не лише Донбас, а й південь і північ України. BBC

Україна вперше застосувала на Донбасі  безпілотник Байрактар

Україна вперше застосувала на Донбасі турецький безпілотник "Байрактар"

"Там, де зростає рівень військової загрози, Збройні сили України застосовують весь свій спектр озброєнь, у тому числі і "Байратари", - пояснив Сергій Наєв.

Читать - Российские инструкторы Вагнера насилуют мужчин и женщин

Перше бойове застосування "Байрактара" відбулося на Донбасі 26 жовтня, коли боєприпас із ударного дрона вразив гаубицю Д-30 так званої "1-ї Слов'янської бригади ОРДЛО", але при цьому розрахунок вижив, у ЗМІ з'явилися припущення, що тоді використали "навчальну" ракету.

Тим часом, як зазначають російські військові експерти, озброєні російські формування в ОРДЛО не мають можливостей для протидії безпілотникам такого класу. 

За словами Наєва, ЗСУ використовує "Байрактари" з того часу, як Росія перекидала свої додаткові частини до українських кордонів і в анексований Крим. Досі вони займалися лише розвідкою.

Україна зараз має 12 таких ударних дронів, але вже найближчим часом їх кількість планують збільшити втричі. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Автор пісні Мій друже Ковалю і Поручик Галіцин