Дешевий газ Молдові в обмін на ослаблення зав'язків з ЄС

Газпром пропонує Молдові дешевий газ 

Газпром пропонує Молдові дешевий газ в обмін на ослаблення зав'язків з ЄС:  Пише сайт Главком  

В обмін на російський газ Москва вимагає від Молдови переглянути заяву про асоціації з ЄС і відмовитися від реалізації третього енергопакета, що створює конкуренцію на газовому ринку. А це вже використання газу як енергетичної та політичної зброї, чи ще немає такого використання?

Газпром пропонує Молдові дешевий газ в обмін

Російський монополіст Газпром запропонував Молдові внести зміни в заяву про вільну торгівлю з ЄС і відкласти узгоджені з Брюсселем реформи енергетичного ринку в обмін на більш дешевий газ для країни.

Аналітики припускають, що РФ використовує позицію Газпрома з метою тиску на уряд у Кишиніві

Читати - Українські війська застосували Байрактар на Донбасі

Російський «Газпром» висунув Молдові пропозицію змінити свої домовленості про вільну торгівлю з ЄС і відкласти реформування енергетичного ринку в обмін на дешевий газ. Про це пише Financial Times з посиланням на власні джерела.

За інформацією ЗМІ, в цьому місяці «Газпром» заявив у Молдові, що він готовий знизити ціну на голубе паливо, якщо сторона погодиться внести зміни в угоду про вільну торгівлю з ЄС.

«Газпром» також хоче, щоб Молдова відклала імплементацію правил ЄС,  які вимагають лібералізацію газових ринків і збільшення конкуренції, заявили джерела видання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Автор пісні Мій друже Ковалю і Поручик Галіцин