Олександр Демиденко автор пісні - Плаче захмарене небо

Автор пісні Плаче захмарене небо

Плаче захмарене небо
Плаче захмарене небо,
В задумі клени сумні...
Більше зустрічатись не треба,
Стиха ти мовив мені.


Олександр Демиденко автор пісні «Плаче захмарене небо».

За деякими джерелами, авторство пісні належить, не тільки Олександру Демиденку, авторство твору приписують і Йосипу Храпку. Існують твердження, які я прочитав в інтернеті, що вони разом написали пісню. Музику до слів пісні, написав композитор Ярослав Вишиваний.

Біографія: Народився Олександр Демиденко на Сумщині ( рік народження невідомий).

Батьки-інженери хотіли бачити сина медиком, тому після закінчення школи Олександр вступив до військового медичного училища. Та військового лікаря із Олександра не вийшло, він відразу зрозумів, що це не його доля і залишив навчання. Працював на Донбасі в шахті імені Сталіна, потім працював у місті Маріуполі на будівництві.

Якось перед робітничою аудиторією виступали українські письменники, Михайло Стельмах, Василь Земляк, Євген Доломан, і молодий робітник Демиденко скористався нагодою і показав свої перші твори видатним корифеям української письменності.

- А чому пишеш російською? - запитав Михайло Стельмах. - Треба тобі вчитися.

І написав молодому автору рекомендацію до Київського національного університету. Та Олександр Демиденко вибрав Чернівецький університет.

Після університету, кілька років, Олександр Демиденко працював на Чернігівщині вчителем. А з 1971-го року, живе і працює в столиці.

Поет, написав багато віршів для дітей та юнацтва. Його дитячі книжки написані з добром і любов'ю, але самий відмий твір, який написав Олександр разом Йосипом Храпком ( примітка - історія з Йосипом Храпком до кінця недоведена ), це пісня «Плаче захмарене небо».

Плаче захмарене небо 



Примітка; На цій сторінці ви можете скачати пісню, і якщо ви шукаєте текст самої пісні "Плаче захмарене небо" то вам тоді сюди>>>> 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пісня Гей соколи - Автор пісні